Επιλογή Ηλεκτρονικού Τσιγάρου

Η μετατροπή από καπνιστή σε ατμιστή για πολλούς είναι μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία. Ένας από αυτούς τους λόγους είναι η ευρεία γκάμα προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά. Εάν λοιπόν βρίσκεστε στο μεταβατικό στάδιο που θέλετε να ελαττώσετε το κάπνισμα ή θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, τότε ακολουθήστε αυτά τα 11 "tips" για να μάθετε τι χρειάζεται για να επιλέξετε το καλύτερο ηλεκτρονικό τσιγάρο για εσάς.

Πρέπει λοιπόν, να λάβετε υπόψιν σας τα εξής:

Το διάστημα κατά το οποίο θα είστε ατμιστής.

Θέλετε μόνο να το δοκιμάσετε; Ψάχνετε να βρείτε έναν εναλλακτικό τρόπο να διακόψετε το κάπνισμα; Έχετε πάρει απόφαση να γίνετε ατμιστής και ψάχνετε για μια μόνιμη λύση; Η απάντηση που θα δώσετε στις παραπάνω ερωτήσεις θα σας βοηθήσει να καθορίσετε το πόσο, όπως επίσης και τον τύπο του ηλεκτρονικού τσιγάρου που χρειάζεστε.

Τα χρήματα που είσαστε διατεθειμένοι να επενδύσετε.

Αν θέλετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο για να ελαττώσετε τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε ημερησίως, τότε ίσως ψάχνετε για ένα e-cigarette αξίας 25€-40€. Εάν όμως πρόκειται να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας, καλό είναι να επενδύσετε σε μοντέλα αξίας 50€-100€ και άνω, που είναι πιο ανθεκτικά στο χρόνο και διαθέτουν λειτουργίες που μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στο δικό σας προσωπικό γούστο.

Τη συχνότητα με την οποία θέλετε να ατμίζετε.

Όπως είναι λογικό, οι μπαταρίες των πιο απλών ηλεκτρονικών τσιγάρων έχουν μικρότερη διάρκεια από των άλλων, με αποτέλεσμα να πρέπει να φορτίζετε συχνότερα. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να προσδιορίσετε τη συχνότητα που θα χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας. Αν έχετε σκοπό να ατμίζετε περιστασιακά μέσα στην μέρα, ένα απλό e-cigarette είναι ό,τι πρέπει. Αν όμως θέλετε να ατμίζετε συνεχώς, τότε καλύτερα να επιλέξετε ένα, του οποίου η μπαταρία θα διαρκεί για περισσότερες ώρες.

Το είδος που χρειάζεστε.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Η μία κατηγορία είναι αυτή με τους ατμοποιητές μιας χρήσης και τα άλλα με τους επαναγεμιζόμενους ατμοποιητές. Τα πρώτα είναι ευκολότερα στην χρήση και μοιάζουν περισσότερο με τα συμβατικά τσιγάρα, αλλά η μπαταρία τους διαρκεί λιγότερο και επίσης η γκάμα γεύσεων τους είναι περιορισμένη. Από την άλλη, τα επαναγεμιζόμενα τσιγάρα σας δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή γεύσεων και ποσοστού νικοτίνης. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να αφιερώνετε λίγο περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία τους. Πολλοί ατμιστές χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα με ατμοποιητές μιας χρήσης όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, ενώ τα άλλα τα χρησιμοποιούν στο σπίτι που έχουν μεγαλύτερη άνεση χρόνου.

Το κατάστημα από το οποίο θα προμηθευτείτε.

Πολλές εταιρείες σας δίνουν την δυνατότητα να τις επισκεφτείτε από κοντά, ώστε να δείτε τα προϊόντα τους και να συμβουλευτείτε τους ειδικούς, ενώ άλλοι σας εξυπηρετούν μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα, ή αλλιώς e-shop.

Το μέρος που θα το χρησιμοποιείτε.

Αν θέλετε κάτι διακριτικό που δεν θα τραβάει τα βλέμματα για εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, μπορείτε να βρείτε απλά ηλεκτρονικά τσιγάρα που είναι σχεδόν ίδια με τα συμβατικά. Αν πάλι "καμαρώνετε" που γίνατε ατμιστής, τότε υπάρχουν e-cigs σε διάφορα σχέδια, μεγέθη και χρώματα, που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Την πολυπλοκότητα που θέλετε.

Αν είστε λάτρεις της τεχνολογίας και των συσκευών κατηγορίας smart, καλύτερα να επιλέξετε κάτι λιγότερο σύνθετο, όπως ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο με διακόπτη on & off ή ακόμα καλύτερα με αυτόματη εκκίνηση κατά την εισπνοή. Αν πάλι η απόκτηση ενός νέου gadget σας εξιτάρει, τότε οι επιλογές είναι ατέλειωτες!

Το ποσοστό Νικοτίνης.

Σε αντίθεση με τους καπνιστές, οι ατμιστές μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδα νικοτίνης που εισπνέουν, ακόμα και να την αποκλείσουν τελείως από την καθημερινότητα τους. Επιλέγοντας ένα e-cig με επαναγεμιζόμενο ατμοποιητή, θα έχετε και εσείς τη δυνατότητα να μειώσετε σταδιακά το ποσοστό νικοτίνης που χρησιμοποιείτε και να επιτύχετε το στόχος σας. Αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορέσετε πότε να κάνετε με ένα συμβατικό τσιγάρο.

Τη γεύση που επιθυμείτε.

Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη γκάμα από Υγρά Αναπλήρωσης ή αλλιώς e-liquids, για όλους τους τύπους ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλλά και τύπους ατμιστών. Αν παρόλα αυτά δεν σας ικανοποιούν, μπορείτε να δημιουργήσετε τους δικούς σας συνδυασμούς απολαμβάνοντας το άτμισμα όπως εσείς επιθυμείτε.

Τους φίλους σας.

Αν είναι και εκείνοι ατμιστές, τότε ίσως σας συμφέρει να επιλέξετε ένα e-cig με επαναγεμιζόμενο ατμοποιητή, ώστε να μπορείτε να ανταλλάσσετε εντυπώσεις, e-liquids και να δημιουργείτε νέες γεύσεις και ιδέες.

Τώρα που μάθατε πως μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο ηλεκτρονικό τσιγάρο για εσάς, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το αποκτήσετε!