Η σωστή επιλογή ποσότητας της νικοτίνης

Πόση νικοτίνη έχει ένα τσιγάρο;

Αυτή είναι μια πολύπλοκη ερώτηση καθώς και η ίδια η νικοτίνη είναι ένα περίπλοκο θέμα. Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ εθιστικό αλλά και αλήθεια ότι η ίδια η νικοτίνη δεν ενέχει κανένα σημαντικό κίνδυνο για τη σωματική σας υγεία.

Σήμερα θα αναλύσουμε τις ποσότητες νικοτίνης και πώς να διαλέξετε αυτό που θα σας κάνει καλό.


Οι πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα νικοτίνης που περιέχεται στα στα παραδοσιακά τσιγάρα συχνά λείπουν εκπληκτικά σε λεπτομέρειες. Οι περισσότερες πηγές συμφωνούν ότι είναι κάπου μεταξύ 8mg - 20mg ανά τσιγάρο, αρκετά ασαφής τιμής αλλά αντιπροσωπεύει το γεγονός ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές τσιγάρων προσφέρουν μια ποικιλία διαφορετικών προϊόντων διαφορετικής ισχύος. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πόση νικοτίνη περιέχει ένα τσιγάρο, ειδικά όταν αποφασίζουν να δοκιμάσουν το άτμισμα και θέλουν να ταιριάξουν στενά την ποσότητα νικοτίνης με αυτή που παίρνουν από το κάπνισμα, αλλά αυτοί οι αριθμοί δεν θα δώσουν μια ουσιαστική απάντηση καθώς λένε μόνο ένα μέρος της ιστορίας.

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι πόση νικοτίνη περιέχει ένα τσιγάρο, αλλά πόση νικοτίνη απορροφάται πραγματικά κατά το κάπνισμα. 


Πόση νικοτίνη απορροφάς όταν καπνίζεις;

Η ποσότητα της νικοτίνης που καταναλώνεται κατά το κάπνισμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς καπνίζει ένα άτομο. Μια μεγάλη ποσότητα νικοτίνης απλώς εκπνέεται και πολλά καίγονται μεταξύ των εισπνοών. Ένα άτομο που παίρνει συχνές και 

μακριές εισπνοές που συγκρατούν τον καπνό στους πνεύμονές του πριν εκπνεύσει θα καταναλώσει περισσότερη νικοτίνη από ένα από ένα άτομο που παίρνει λιγότερες εισπνοές μικρότερου μήκους.

Πέρα από αυτό, δεν θα απορροφήσουν όλοι τη νικοτίνη με τον ίδιο ρυθμό και ακόμα κι αν το έκαναν, τα αποτελέσματα θα εξακολουθήσουν να είναι διαφορετικά από άτομο σε άτομο λόγω παραγόντων όπως το σωματικό μέγεθος, η ηλικία και η γενική υγεία.


Ποια είναι η καλύτερη επιλογή της ισχύς της νικοτίνης;

Η επιλογή της σωστής περιεκτικότητας σε νικοτίνη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο σας είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να διασφαλίσετε ότι η μετάβασή σας από το κάπνισμα στο άτμισμα θα είναι επιτυχής και είναι εύκολο να δείτε ότι με όλους τους 

παράγοντες που αναφέρονται παραπάνω, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Με 14 χρόνια εμπειρίας βοηθώντας τους πελάτες μας να κάνουν την αλλαγή, έχουμε έναν αποτελεσματικό τρόπο να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε μια περιεκτικότητα σε νικοτίνη που θα λειτουργήσει για εσάς.

Πρώτα απ' όλα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε ανά μέρα/εβδομάδα.

Δεύτερον, πρέπει να ξέρουμε τι είδους καπνιστής είστε - καπνίζετε σταθερά κατά τη διάρκεια της μέρας ή η πλειοψηφία του καπνίσματος σας περιορίζεται μόνο σε ένα μέρος της ημέρας, για παράδειγμα, ή συμβαίνει το μεγαλύτερο μέρος του 

καπνίσματος σας όταν σε κοινωνικές καταστάσεις. Αυτή η ερώτηση βοηθά να περιοριστεί σε πόση ποσότητα νικοτίνης θα είναι πιο αποτελεσματική για ένα συγκεκριμένο άτομο. 

Τέλος, μας αρέσει να γνωρίζουμε τι είδους τσιγάρα ή καπνό καπνίζει ένα άτομο. Όπως είδαμε στις παραπάνω πληροφορίες η διαφορά μεταξύ των εμπορικών σημάτων και των δυνατοτήτων μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στο πόση νικοτίνη μπορεί να περιέχει 

ένα τσιγάρο.


Πώς λειτουργεί η ποσότητα νικοτίνης μέσα ηλεκτρονικό τσιγάρο;


3mg(0.3%) νικοτίνης = 0 - 5 τσιγάρα την ημέρα

6mg(0.6%) νικοτίνης = 5 - 10 τσιγάρα την ημέρα

12mg(1.2%) νικοτίνης = 10 - 15 τσιγάρα την ημέρα

18mg(1.8%) νικοτίνης = 15 - 20 τσιγάρα την ημέρα

20mg(2%) νικοτίνης = 20+ τσιγάρα την ημέρα


Αυτός ο οδηγός θα λειτουργήσει για τους μέσους καπνιστές. 

Οι καπνιστές που καπνίζουν πολύ περισσότερο ορισμένες ώρες της ημέρας ή της εβδομάδας μπορούν να συμβουλεύονται για να επιλέξουν νικοτίνη και απλώς να χρησιμοποιούν τη συσκευή λιγότερο.

Οι καπνιστές που τυλίγουν τα δικά τους τσιγάρα συχνά δεν ξέρουν ακριβώς πόσα τσιγάρα καπνίζουν τη μέρα και επειδή είναι χειροποίητα, τα στριφτά μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιούν περισσότερο ή λιγότερο καπνό από άτομο σε άτομο. 

Σε αυτήν την περίπτωση, να θυμάστε ότι το κάπνισμα 50 γραμμαρίων μέσης περιεκτικότητας τσιγάρου για στριφτά την εβδομάδα είναι περίπου ίσο με το κάπνισμα 20 τσιγάρων την ημέρα.

Ένα άτομο που καπνίζει περισσότερα από 20 τσιγάρα την ημέρα θα χρειαστεί πιθανότατα να επιλέξει ένα υγρό νικοτίνης 20mg. Αν ο αριθμός που καπνίζει την ημέρα είναι σημαντικά μεγαλύτερος από αυτό, υψηλότερη ισχύ θα συνιστούσε συσκευή η οποία 

θα εξατμίζει περισσότερο ηλεκτρονικό υγρό ανά ρουφηξιά και θα παρέχει πιο αποτελεσματικά την απαιτούμενη ποσότητα νικοτίνης.